ВРАТА СПИРАЛНИХ МИСТЕРИЈА

ВРАТА СПИРАЛНИХ МИСТЕРИЈА
ВРАТА СПИРАЛНИХ МИСТЕРИЈА. Пруге на небу - Колосеци планетарних мистерија - Врата Звижда (седиште Заветина)

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

субота, 11. јануар 2014.

Sahranjen Milenko Divac

NA groblju pored reke Zebuđe, u prijepoljskom selu Ivanju, sahranjen je Milenko Divac, otac košarkaške legende i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Uz brata Mihajla, sinove Ivicu i Vladu sa porodicama, Milenka su do večne kuće ispratili rodbina, mnogobrojne komšije, prijatelji, meštani Liske doline i sela pod Jadovnikom, kao i predsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić sa saradnicima.
Podsećajući da je kao vredan i pošten radnik veliki deo radnog veka Milenko proveo i u političkom životu opštine Prijepolje i Zlatiborskog okruga, gde je bio sekretar OK Saveza komunista i predsednik OV Saveza sindikata, predsednik opštine Prijepolje Emir Hašinbegović, istakao je da je kao čovek i pregalac ostavio značajan pečat.
- Iako je njegov sin Vlade Divac svetska košarkaška zvezda, Milenko ničim nije odstupao od svoje skromnosti, uvažavanja sugrađana, prijatelja, komšija i poznanika. Nikad ga nije ponela Vladina svetska slava, uvek je bio spreman da sa svakim porazgovara, da pomogne kada je neko u nevolji, uvek dobronameran, dobrodušan. Kao takav ostaje u našim najlepšim uspomenama - rekao je Hašinbegović.
Opraštajući se od druga i rođaka pred više od 1.000 sugrađana, Radojko Sekulić, dugogodišnji Milenkov drug je podsetio da u letopisu Industrijske škole u Kragujevcu stoji da je Milenko sa 12 godina bio jedan od najmlađih polaznika, a radio je kao majstor na prvoj montaži automobila u "Zastavi", a zatim u Livnici FAP.
- Bio je umešan i radan. Milenko je bio prvi predstavnik radničke klase u Prijepolju izabran za sekretara OKSK, ali i polaznik Visoke političke škole u Kumrovcu - rekao je Sekulić. - Uvek je mislio na svoj zavičaj, pa je kao predsednik mesne zajednice Ivanje doprineo asfaltiranju puta, podizanju mostova na Limu i spomenika borcima NOB.
Ističući da je Milenko 51 godinu bio u skladnom braku sa suprugom Radom, koja se u čačanskoj bolnici oporavlja od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći 7. januara na putu Požega - Čačak, Sekulić je rekao da su na sinove Vladu i Ivicu preneli najbolje osobine, da su ih naučili da žive od svog rada. Porodici Divac upućeni su brojni telegrami saučešća.
SPORTISTI UZ VLADA 

U POGREBNOJ povorci uz Vlada Divca u subotu su bili i njegovi drugovi iz košarkaške reprezentacije - Predrag Danilović, Žarko Paspalj i Dejan Tomašević, kao i trener Duško Ivković. Na sahrani su bili i bivši fudbaleri Savo Milošević, Dragan Ćirić, kao i bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković. ORDEN
RADOJKO Sekulić je naglasio da je Milenko bio pun snage i elana, postojan u svemu, principijelan i odlučan.
- Voleo je Milenko radne i poštene ljude bilo koje vere. Odlikovan je ordenom rada sa zlatnim vencem - rekao je Sekulić.
 


Sahranjen Milenko Divac | Hronika | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови